Vi kender alle følelsen af, at man gerne vil belønnes for det arbejde man udfører. Der er selvfølgelig mange aspekter af ens arbejdsliv der kan føles som en belønning. Ens personlige udvikling udgør typisk en af de vigtigste. Dertil kommer, at ens kollegaer føler at man er en god kollega der har styr på sit arbejde. Men helt sort på hvidt, er der selvfølgelig lønnen. Hvor meget man hver måned ser på lønsedlen, som er det man skal leve af.

Her kan man ofte føle, at man ikke rigtig er bekendt med, hvor meget man burde få, i forhold til den løn man reelt får udbetalt. Det kan også være, at man er helt tilfreds med den lønsats man arbejder for. Det kan dog være en god ide at gøre sig lidt klogere på det, så man ikke pludselig står i en situation, hvor man føler sig taget ved næsen af sin arbejdsgiver.

Arbejdsopgaver og ansvar skal passe til lønnen

Med meget få undtagelser, ser man typisk på det danske arbejdsmarked, at ens arbejdsbyrde, samt hvor meget ansvar man er pålagt i virksomheden, hænger nogenlunde sammen med de tal der står på lønsedlen. Topdirektørerne vil stort set altid sidde på den største del af kagen, mens hierarkiet derefter hænger overordnet sammen med ens løn. Det kan dog være, at man sidder i en mellemlederstilling, og ikke føler, at ens løn hænger sammen med, hvor meget cheferne pålægger en.

Det kan også være, at man føler sig for specialiseret og effektiv i ens arbejdsopgaver, i forhold til den lønsats man er underlagt i virksomheden. Her er det selvfølgelig også meget rart, at man kan have eventuelle ligesindede at sammenligne med. Udover netværksgrupper og andre networkingløsninger, kan man måske føle, at det ikke er nemt at finde ud af, hvorledes dette er tilfældet. Der er heldigvis måder, hvorpå man kan få et bedre overblik, når det kommer til det generelle lønniveau en medarbejder i ens stilling typisk bør modtage.

Løntjek og netværk

Som nævnt, kan man selvfølgelig række ud i ens netværk, og høre hvorvidt andre sidder på en bedre lønpakke end en selv. En nemmere løsning, er dog at kigge på det større billede, og få det brede overblik. Skulle du føle, at det kunne være relevant for dig, så tjek din løn og gør dig selv klogere på, hvorvidt din løn matcher det arbejde du udfører.

 

Besvar